24 Aralık 2010 Cuma

Serbest Çağrışım


Dr. White serbest çağrışım tekniğini kullanıyor!.. Yılın son Pazartesi akşamı (27/10/2010) saat 20:00'den itibaren, bendeniz Mr. White zihnimde açık shuffle la istenen şarkıları çalacağım. Ayrıca yıl boyunca yaptığımız programlardan akılda kalanlara biraz kulak kesileceğiz.

Serbest çağrışım: S. Freud'un hastanın bastırılmış düşünceleri anımsamasını sağlamak için uyguladığı psikanaliz yöntemidir. Hasta diye nitelendirilenlerin ya da hasta hissedenlerin, uyanık ve ayıkken (hipnozdan farklı), düşünce düzenini ve ahlak kurallarını gözetmeksizin dilediklerince konuşmaları; içsel engellerini yenip, anılarına inmeleri, giderek de terapistle açikça tartışabilir konuma gel(diril)meleridir.

Pek çoğumuzun winamp'tan çok iyi bildiği gibi shuffle özelliği, dinleyicinin müzikal tercihleri ya da merakları doğrultusunda çeşitli etiketlerden oluşturduğu arşivlerinin rasgele karışık (kaotik) bir düzende dinlenebilmesine imkan vermektedir. Çok eskiden minibüs şoförlerinin doldurduğu karışık kasetlerde sabah kabuslarımız olan bu kaotik olma özelliği bazen de ani yeniliklere açık olan kulaklar için benzersiz müzikal deneyimler sunabilir. Bu anlamda yeni keşifler arayanların kağıt kalemlerini yayın süresince yanlarında tutmaları tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder